Om Pensionat Tyra

Välkommen till Pensionat Tyra!
Vi är belägna i Störlinge på Ölands östra sida, i mitten av ön. Lika långt till norr som till söder. Här får du lugn och ro i öländsk idyll, med en mil till Borgholm och tre kilometer till havet.
Ta en naturskön promenad eller cykeltur till fiskebodarna för ett svalkande dopp (cyklar finns att hyra och picknickkorg går att köpa). Gå till vackra Gärdslösa kyrka, Ölands bäst bevarade medeltidskyrka, där kungligheter som prinsessan Margaretha gifte sig 1964.  Besök det populära Lantbruks- och motormuseet ett stenkast bort. Strosa bland väderkvarnar, gamla öländska gårdar och små loppisar.
Eller bara slappna av med en kopp kaffe på vår altan eller i trädgården.

Pensionat Tyra öppnades i juli 2012 och drivs av Karin och Lennart Axelsson. Släkten har ägt huset i decennier, men det byggdes redan 1909 av Tyra Petterssons föräldrar, som senare emigrerade till Amerika.
Tre dubbelrum finns att hyra, som ligger i anslutning till ett större gemensamt vardagsrum. Badrum och toaletter delas. Allt är nyrenoverat 2012.
På morgonen serveras en stadig frukostbuffé. Kaffe och te finns alltid tillgängligt, liksom ett varmt bemötande och massor av tips på utflykter och sevärdheter.
Vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s